2022 Yılı İlkbahar-Yaz Sezonu Çocuk Modası Trendleri

2022 Yılı İlkbahar-Yaz Sezonu Çocuk Modası Trendleri

2022 yılının ilkbahar yaz sezonu çocuk modası trend kıyafetleri arasında ilk sıralarda yerini organik kıyafetler almaktadır. Bebek ve çocuk kıyafetlerinde seçim yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli kriterin satın alınacak ürünlerin tamamen organik olması ve terleme karşıtı üretilmiş olması diyebiliriz. Organik kumaşlardan üretilen kıyafetler çocuklar için daha sağlıklı ve kullanışlı olacaktır.

Organik pamuktan üretilen kıyafetlere örnek vermek gerekse bu ürünlerin başında salopetler gelmektedir. Özellikle bu yıl çocuk modası denildiği zaman salopet model kıyafetler en moda kıyafetler olarak akla gelmektedir. Ilık bahar aylarında çocuğunuz için tercih edeceğiniz Zara Mickey Peanuts Deniim Jile model ürün ile çocuğunuzun rahat bir gün geçirmesini sağlayabilirsiniz.

Tercih edeceğiniz salopetin içerisine Zara The Lion King Disney T-shirt, Zara Happy Dog T-shirt, Zara Geometrik Friends Baskılı T-shirt gibi t shirt seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Akşamları havanın biraz daha serinlemesi ile birlikte salopetin içerisine ya da üzerine Zara Animal Sweatshirt Takım tercih edebilirsiniz.

Eğer yapmış olduğunuz plan daha çok akşam saatleri üzerine odaklı ise Zara Uzun Jean Askılı Salopet Unisex, Zara Soluk Efektli Denim Salopet, Zara Indigo Denim Salopet t shirtler ile birlikte tercih edilebilir. Salopetin içerisine Zara Dinosaur Top T-shirt, Zara Bugs Bunny Looney Tunes T-shirt, Zara Monster At Work T-shirt gibi tshirt seçeneklerini tercih edebilirsiniz.


İlkbahar Çocuk Kıyafetleri

Çocuklar için en çok tercih edilen kıyafetlerden biri de ceket ve hırkalardır. İlkbahar yaz Çocuk Modası için ceket ve hırkalar rahatlığı, lüksü ve sıklığı bir araya getirebilen bir parçadır. 2022 bebek ve çocuk modası için daha çok çocukların keyfini yerine getirecek pandemi sebebi ile sürekli evde geçirilen vaktin oluşturmuş olduğu olumsuz duyguların yok edilmesini sağlayacak enerji veren renkler tercih edilmeye çalışılmıştır.

Sıcak yaz mevsimlerinde çocuğundan yaşlısına kadar vazgeçilmez kıyafetlerden biri şortlardır. Zara Distressed Denim Bermuda Şort da bu sezonun en güzel tasarımına sahip şort modelidir. Üzerine tercih edilecek açık renk t shirtler ile güzel bir kombin yapılabilir. Zara Paw Patrol Nickelodeon T-shirt, Daffy Duck Warner Bros Baskılı T-shirt, Zara Mickey & Minnie Baskılı T-shirt de şortların üzerine tercih edilebilecek kıyafetler arasında yerini alıyor.

İlkbahar aylarında tercih edilen doğanın canlılığını hissettiren ve organik kumaşlar ile üretilmiş olan çocuk modası adına önemli parçalardan biri de Zara
The Colour Slouchy Fitilli Pantolondur. Oldukça rahat kalıplara sahip bu pantolonun farklı renk seçenekleri ile Zara Kontrast Sloganlı T-shirt, Zara
Orman Hayvanları Baskılı T-shirt seçeneklerini tercih ederek çocuğunuz için bir kombin yapabilirsiniz.

Yaz sıcaklıklarının artması ile artık elbiseler ya da jile tulumlar daha fazla tercih edilir hale geliyor. Hem rahat olmaları hem de serin olmaları sebebi ile Zara Teddy Denim Jile, Zara Teddy Denim Jile (Ekru) modeller tercih edilebilir. Bununla birlikte direkt Zara Snoopy Surf Peanuts Desenli Takım, Zara Kaplan Desenli Takım, Zara Mickey Mause Disney Desenli Takım, Zara Beach Vibes Takım, Zara
Lion King Takım, Zara Mickey Mause T-shirt ve Şort Takım gibi takımlar da yine hem rahat hem de doğal bir dokuya sahip.

İlkbahar Çocuk Renkleri

Doğanın canlılığını hissettiren ve çocuklara pozitif enerji veren rengarenk kıyafetlerin üretilmesi ile birlikte çocuk modası trendi tamamen değişti. Özellikle renklerim çocuklar üzerindeki etkileri göz önünde bulundurularak farklı tasarımlarda imza atılmaya devam ediliyor. Mavi renginin sakin bir his vermesi ile doğada bulunan asıl rengin yani yeşilin de kullanılması trendleri belirlemektedir.

2022 yılında üretilen kız çocuk modası kıyafetlerinde daha çok Avrupai tarzda ceketler üretilmiştir ve trend haline gelmiştir. Yine kız çocuklar tarafından tercih edilen alternatif seçenekler arasında şık elbiseler, rahat elbiseler, keten pantolonlar, keten gömlekler beğenilecek ürünler arasında yerini alıyor. Kış bitiyor ve yaz geliyor sıcak havaları sevenler için muhteşem tasarımlar hazırlanmaya devam ediyor.

Hazırlanan tasarımlar arasında tabii ki organik bebek kıyafetleri büyük bir yere sahip. Son yıllarda ortaya çıkan ve en çok tercih edilen kumaşlar arasında organik ve terleme karşıtı ürünler ön plana çıkıyor. Organik pamuktan üretilmiş olan çocuk kıyafetleri sayesinde özellikle yaz aylarında daha sık gerçekleşen terleme durumu daha az seviyelere indirilebiliyor.

Çocuk Modası için en çok tercih edilen kıyafetler arasında da organik salopet modelleri yer alıyor. Bununla birlikte organik rengarenk tulumlar da yine ebeveynlerin tercihi haline gelmiş kıyafetler arasındadır. İlkbaharın en çok aranan parçalarından rengarenk bomber, kot ceketler ve hırkalar da yine vitrinlerde yerini alıyor.

İlkbahar Yaz Çocuk Hırka Ceket Modelleri

Baharın gelmesi ile birlikte herkes mutlu olsa dahi ısınan hava hemen kafaları karıştırmamalıdır.  Mevsim geçişlerinde hastalık en sık yaşanan sağlık problemlerinden biridir. Bunun için de özellikle mevsim geçişlerinde çocuklarınızı daha dikkatli bir şekilde bildirmelisiniz ve hava değişimlerinden korumalısınız. Bu korumayı sağlamak için de çocuk modasının önemli bir parçası olan hırka ve ceket modelleri kolayca giyilir çıkarılır ve taşınabilir özelliğe sahip olması ile tercih edilen kıyafetlerdendir.

Ağaçların çiçeklendiği, güneşin parladığı sıcakların kendini gösterdiği ilkbahar mevsimleri hepimizin içini ısıtmaya devam ederken havaların serin olduğu ilkbahar yaz akşamlarında ise Zara Desenli Kapitone Ceket, Zara MİNNİE MOUSE DISNEY Denim Ceket, Zara Şişme Yelek, Zara Basic Denim Ceket gibi kıyafetler tercih edilebilir.

Organik sweatshirtler de yine çocuklar için tercih edilebilen kıyafetler arasındadır. Organik olması sebebi ile terketmez ve güzel havada dışarda, parkta çocuklar istediği gibi bu kıyafetler ile eğlenebilirler. Zara Marvel Takım, Zara LION KING © DISNEY Takım, Zara Lion King Simba Takım takımlar da yine ilkbahar yaz mevsimlerinde çocuk modası adına üretilmiş olan kıyafetler arasında bulunmaktadır.

Çocuk Kıyafeti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ebeveynler çocukların yediklerinden giydiklerine kadar her detaya dikkat etmelidir. Çünkü çocukların gün içinde temas haline bulunduğu her nesne sağlığı açısından oldukça önemlidir. Çocukların cildi yetişkinde göre fazlası ile hassas olduğu için dayanıklı değildir. Daha hassas cilde sahip olmaları daha allerjik olmalarının göstergesidir. Alerji oluşumunu engellemek için de sevilen kıyafetlere dikkat edilmesi önemlidir.

Yün içerikli kıyafetler hassas ciltli çocuklar için alerjiye sebebiyet verebilir. Bunun için pamuk içerikli giysilerin tercih edilmeye daha doğrudur. Alerjisi olan çocukların kıyafetleri yıkanırken sıvı deterjanlar kullanılmalıdır ve uzun süre durulama yapılması önemlidir. Kolay giydirilen kıyafetler de yine hem çocuklar hem de ebeveynler için büyük kolaylık sağlayacaktır.

Çocuklar gün içinde yetişkinlere oranla daha fazla enerji harcarlar. Sürekli hareket haline oldukları için de rahat olmaları önemlidir. Bunun  için bol bedende kıyafetler ve rahat kesimler daha fazla tercih edilmelidir. Sürekli hareket eden çocuklar için kısıtlama oluşmaması önemlidir. Çocukların boyuna ve kilosuna da dikkat edilmelidir. Çünkü kimi çocuklar yaşıtları ile kıyaslandığı zaman daha az ya da daha fazla gelişmiş olabilmektedir.

Pantolon tarzında kalın kumaşa sahip ürünlerde çocukların bedeni hızlı bir şekilde değişeceği için beli lastikli kıyafetler tercih etmeniz daha iyi olacaktır. Bir de çocuğunuzun o anki bedeninin biraz daha büyüğünü tercih etmeniz daha uzun süreli kıyafet kullanımı sağlayacaktır

newsletter image
Hepiyo'yu seviyor musunuz?

Hepiyo'nun bültenine şimdi abone ol! En yeni kampayalardan ve indirimlerden ilk sizin haberiniz olsun!

Size yalnızca Hepiyo ile ilgili bilgileri göndereceğiz.